20
NOV
2012

Prva medalja sa međunarodnog turnira u Banjaluci

Članovi SK Savina su učešćem na turniru u Banjaluci po prvi put izašli na streličarski teren van Crne Gore. Upravo zbog toga je ovo za klub bio izuzetan događaj, baš kao što je i za domaćina SK Banjaluka on bio “istorijski” s obzirom da je to bio prvi turnir ikada organizovan u RS i BiH.

Turnir je okupio oko 110 tamičara iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Crne Gore. Takmičenje je održano u kategorijama do 12, zatim od 12 do 14 godina, i u kategoriji kadeta i seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Naši streličari su ostvarili sljedeće rezultate: Jana Vasiljević, u kategoriji djece do 12 godina olimpijski luk, osvojila je bronzanu medalju; u kategoriji kadeta olimpijski luk Darko Bulatović je bio šesti, u kategoriji tradicionalni luk seniori Borislav Jovanović je bio četvrti; u kategoriji goli luk seniori, Nikola Milošević je bio deseti, a Anđelko Milošević i Marko Milošević su bili dvanaesti, odnosno trinaesti.

U kategoriji seniora, olimpijski luk Nebojša Glumac je bio peti, Jefto Bjelica osmi, a Voislav Bulatović deveti.

Na turniru u Banjaluci iz Crne Gore su nastupili i takmičari iz SK Cetinje. Banjalučani su odlučno odradili organizaciju takmičenja. Provod je bio na nivou.

Влада Републике Српске – Министрица Тешановић отворила први Међународни турнир у стреличарству

Глас Српске – Majstori luka i strijele u Boriku

 

Rezultati kvalifikacija
Rezultati finalnih borbi – Shoot UP