24
FEB
2013

Peto prvenstvo Crne Gore u streličarstvu

Peto prvenstvo Crne Gore u streličarstvu target indoor, održano je 24. februara 2013. godine. Na turniru je učestvovalo 46 takmičara iz četiri kluba. Format turnira je bio 2x18m u stilovima olimpijski, složeni, goli i tradicionalni luk, a u kategorijama pioniri, juniori i seniori. Organizatori prvenstva su bili Steličarski savez Crne Gore i SK “Savina”.

Prema brojnosti učesnika i nivou organizacije ovo je bilo svakako do sada najkvalitetnije  DP. Tim Streličarskog kluba “Savina” je osvojio zlatnu medalju i pehar u ekipnoj konkurencji, a izuzetni rezultati su postignuti i u pojedinačnoj konkurenciji u većini kategorija i stilova.

U seniorskoj konkurenciji olimpijski luk Jefto Bjelica i Nebojša Glumac su osvojili prvo i drugo mjesto, u kategoriji kadeti olimpijski luk, Darko Bulatović je potvrdio već osvajano prvo mjesto, baš kao i Anđela Ukropina u kategoriji kadetkinja. Streličarima SK Savina u stilu OL zlato je pripalo i u kategorijama stariji pioniri (Uroš Radojković), starije pionirke (Jana Vasiljević), mlađe pionirke (Valentina Milenkov).

U stilu goli luk u kategoriji veterana Anđelko Milošević je osvojio prvo mjesto. Zlato je osvojio i Borislav Jovanović u kategoriji veterana, stil tradicionalni luk.

Rezultati